Het online verkoopverbod en smaakverbod

Via dit bericht willen wij je op de hoogte brengen van de door de overheid geplande aankomende wetswijzigingen.

Het online verkoopverbod gaat in op 1 juli 2023


Vanaf 1 juli geld er een totaalverbod op de verkoop op afstand. Helaas valt onze webwinkel hier ook onder. Dit betekent dat er vanaf 1 juli alleen nog maar in fysieke speciaalzaken en tabakszaken e-liquid, e-sigaretten en product-relevante onderdelen verkocht mogen worden. Het is dus vanaf 30 juni niet meer mogelijk om onze producten online te bestellen en bij je thuis te laten bezorgen. Mocht er dus niets meer wijzigen aan de plannen van de overheid dan is 30 juni tot 08.00 de laatste dag dat je bij ons online kunt bestellen. Het assortiment wordt nu dus steeds leger en leger, en producten die nu uitverkocht zijn komen helaas niet meer terug.

Het smaakverbod gaat in op 1 januari 2024


Vanwege het aanstaande smaakverbod is de verkoop van alle e-liquid smaken die nu op de markt zijn vanaf 1 januari 2024 verboden. De enige smaken die dan nog verkocht mogen worden zijn nieuwe smaken, die gemaakt zijn met een lijst van ongeveer 16 ingrediënten die de overheid heeft samengesteld. Uit deze ingrediënten kunnen een handvol tabak-achtige smaken worden gemaakt.

Dus nogmaals; alle huidige smaken zullen hoogstwaarschijnlijk komen te vervallen. Dit geldt ook voor de huidige tabaksmaken, nicotine-vrije varianten en de DIY aroma’s, aangezien al deze producten door de overheid onder dezelfde wetgeving zijn geplaatst. De smaak-houdende producten die nog tussen 1 juli en 1 januari in fysieke speciaalzaken verkocht mogen worden zijn tevens uitsluitend restvoorraden. Er mag namelijk na 1 juli ook geen nieuwe e-liquid meer geproduceerd worden die niet voldoet aan het smaakverbod dat op 1 januari in gaat.

Licht aan het eind van de tunnel?


Er worden in de tussentijd echter vanuit onze branche nog procedures tegen de overheid gevoerd, die het verloop van het proces eventueel kunnen vertragen of veranderen. Zodra wij hier over meer weten, zullen we dit direct op onze website vermelden.

Meer informatie verbod verkoop op afstand:
https://www.nvwa.nl/onderwerpen/roken-en-tabak/verbod-op-verkoop-van-rookwaren-op-afstand

Meer informatie smaakverbod:
https://www.nvwa.nl/onderwerpen/vapes-en-e-sigaretten/verbod-op-vapes-met-een-smaakje